به گزارش راهبرد معاصر، مهدی نعمتی، مدیر روابط عمومی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در پاسخ به این پرسش که چرا برخی افراد که سهام یک میلیون تومانی دارند، سود کمتری دریافت کردهاند؟ بیان کرد: در رابطه با افرادی که برگه سهام عدالت شان یک میلیون تومانی است، این افراد باید به این نکته توجه کنند که در ابتدا بنا شد که به همه افراد سهام یک میلیون تومانی اعطا شود، اما سال ۹۶ سازمان خصوصی بیان کرد که ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومان است و افرادی که میخواهند سهام عدالت یک میلیون تومانی داشته باشند، باید مابقی این مبلغ یعنی ۴۶۸ هزار تومان را بپردازند.
این مقام مسئول ادامه داد: این اطلاعیه در سال ۹۶ چندین مرتبه نیز تکرار شد، اما تعداد کمی از افراد بودند که این پول را واریز کردند و سهامداران یک میلیون تومانی سهام عدالت باقی ماندند. اکثر دارندگان سهام عدالت، این مبلغ را واریز نکردند و ارزش سهام عدالت آنان همان ۵۳۲ هزار تومانی باقی ماند.
نعمتی بیان کرد: در حال حاضر اکثر افرادی که سهام عدالت آنان یک میلیون تومان ارزش دارد، افراد تحت حمایت نهادهای حمایتی مانند بهزیستی، کمیته امداد امام، اقشار کم درآمد و کم توان و برخی از بازنشستگان هستند. به طور کلی برگه سهام عدالت برگه معیاری نیست چرا که همان طور که گفته شد برخی افراد برگه یک میلیون تومانی دارند، اما ارزش سهام آنان عدد دیگری است.
او در پاسخ به این پرسش پرتکرار که چرا میزان سود دریافتی برخی از افراد با جدول منتشر شده مطابقت ندارد؟ اظهار کرد: اول اینکه برخی از افراد از پرتفوی سهام عدالت خود خبر ندارند که ارزش آن چه میزان است و تنها ملاک را برگه سهام عدالت میدانند این افراد باید به سامانه سهام عدالت به آدرس Sahamedalat.ir مراجعه کنند تا از میزان ارزش سهام عدالت خود مطلع شوند.
نعمتی در ادامه بیان کرد: برخی از افراد هم هستند که بخشی از سهام عدالت خود را به فروش رساندهاند، این افراد نیز بر اساس میزانی پرتفوی سهام عدالت خود سود دریافت کردهاند. در این رابطه باید گفت سود زمانی به افراد تعلق میگیرد که در زمان برگزاری مجمع سهامدار آن شرکت باشند.
او ادامه داد: در موضوع سهام عدالت یک سری از شرکتها مانند سیمان دشستان و موارد دیگر مجامع خود را در نیمه دوم سال ۹۹ برگزار کردند، افرادی بودند که بعد از آزاد سازی سهام عدالت در خرداد ماه بخشی از سهام خود را به فروش رساندند، طبق قانون روشن است که دیگر سود این شرکتها (به طور مثال سیمان دشستان) برای این افراد لحاظ نمیشود.
این مقام مسئول گفت: افراد جهت اطلاع از وضعیت واریز سود مرحله اول و دوم (شامل اطلاعات، تاریخ واریز، نماد، مبلغ، شماره شبا و وضعیت واریز) میتوانند در روش اول با ورود به سایت سهام عدالت و مشاهده وضعیت واریز سود و در روش دوم تماس با مرکز ۱۵۶۹ اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.
به گفته مدیر روابط عمومی شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، تاکنون ۶۰۰۰ هزار تماس با این مرکز برقرار شده است.
نعمتی در پایان بیان کرد: نکته بعدی که افراد باید به آن توجه کنند این است که اگر سهامداران در سامانه سجام ثبت نام کرده باشد، سود سهام عدالت به شماره شبا موجود در سجام و در غیر این صورت به شماره شبا موجود در سامانه Sahamedalat.ir آنان واریز شده است./ باشگاه خبرنگاران